Coachen in Organisaties

18072019 Joke VanderLaenen Jpeg 33

Datum
13 & 27 november 2020, 11 december 2020, 8 januari 2021

Uur
9u30-16u30

Locatie
Loft 26, Sint-Salvatorstraat 18 in Gent

Prijs
€ 1.295 excl. btw, i.s.m. YourCoach bvba - Erkend dienstverlener voor KMO-portefeuille. KMO's en zelfstandigen kunnen tot 40% korting krijgen op deze opleiding. Het BTW bedrag kan niet worden gesubsidieerd.

Trainer
Joke Vander Laenen

Inbegrepen
Cursusmateriaal en lekker eten

Coachen in Organisaties

Coaching wordt steeds vaker ingezet in andere contexten dan de klassieke 1-op-1 gesprekken waarbij de klant zelf met een coaching-vraag komt. Het is een vaardigheid die professionals uit allerlei sectoren (bank, overheid, IT, industrie…) en in allerlei functies inzetten om op een betere manier om te gaan met de mensen waarmee ze werken.

Coaching is immers dé tool bij uitstek om menselijk kapitaal te stimuleren en te laten groeien. Niet enkel de ontvangers van coaching zijn er beter mee, ook voor de coachende professional is het waardevol om op die manier met mensen om te gaan – en het draagt bij aan betere bedrijfsresultaten. 

Wil je als Manager, HR Business Partner, Coördinator, Consultant… leren hoe je meer coachend kan werken in een resultaatgerichte omgeving? Hoe je je gesprekspartner motiveert om er vol voor te gaan? Hoe je speelsheid en humor inzet om geladen situaties te ontmijnen? En hoe je ervoor zorgt dat ‘coachend werken’ niet betekent dat je nog meer apen op je schouder neemt? Dan is deze intensieve 3-daagse iets voor jou!

Voor wie?

Iedereen die met mensen werkt en al een coaching-opleiding gevolgd heeft: Leidinggevenden, HR Business Partners, Projectleiders, Coördinatoren, Account Managers…

Wat leer je in deze opleiding? 

  • Je kan complexe vragen waarin verschillende belangen spelen helder analyseren.
  • Je combineert verschillende rollen (manager, coach, collega…) op een soepele manier.
  • Je weet hoe je aan een derde partij feedback geeft over een coachingstraject zonder het vertrouwen tussen jou en je coachee te schaden.
  • Je blijft stevig in je schoenen staan, ook als je gesprekspartner de druk verhoogt.
  • Je brengt speelsheid en lichtheid in lastige situaties.
  • Je weet wat jouw unieke bijdrage is, jouw zone of genius en hoe je van daaruit kan werken.
  • Je hebt meer vertrouwen dan ooit in je innerlijke stem als raadgever en uniek kompas.

Programma

Dag 1: Coachen in niet-coachende contexten

Praktisch l Efficiënt l Concreet

We vullen jouw begeleiding-skills aan met een gereedschapskist vol originele, laagdrempelige formats die specifiek gericht zijn op professionele gesprekken en contexten. De nadruk ligt op pragmatiek en eenvoud. Je stapt buiten met een variatie aan methodes voor prikkelende (korte) interventies die je meteen kan toepassen.

Dag 2: Op wiens schouder komt de aap?

Analyse l Rolduidelijkheid l Verantwoordelijkheid

We gaan voluit voor het werken met concrete vragen en cases van de groep. We ontrafelen wat er allemaal speelt en je leert op een verfrissende manier naar vastgelopen of complexe situaties kijken. Je krijgt een variatie aan invalshoeken mee om elegant met conflicterende belangen om te gaan.

Dag 3: Word meer, doe minder en begeleid vanuit rust

Bijdrage l Zone of Genius l Innerlijke Rust

Coachen doe je omdat je gelooft in het potentieel van de mensen waarmee je werkt om méér te doen en vooral, méér te zijn. We zijn allemaal op zoek naar onze grotere bijdrage. Dat potentieel en die bijdrage exploreren we op Dag 3 bij jou, zodat je het kan doorgeven aan anderen.

Inschrijven